Σπατουλάρισμα

Βάψιμο σπιτιού

O Ελαιοχρωματιστής στην περιοχή σας.

Η σημαντικότερη προϋπόθεση για ένα άψογο βάψιμο σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου είναι μια καθαρή και ομοιόμορφη επιφάνεια βαψίματος. Οπότε αν οι τοίχοι που θέλετε να βάψετε έχουν οποιαδήποτε σημάδια, ρωγμές, τρύπες, ή ξεφλουδίζουν, επιβάλλεται ένα καλό τρίψιμο και σπατουλάρισμα.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έτσι και το σπατουλάρισμα τοίχων είναι η αρχή για ένα τέλειο βάψιμο. Πρόκειται για μια εύκολη θα λέγαμε εργασία που κάλλιστα θα μπορούσατε να κάνετε μόνοι σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υλικό και εργαλεία και να οπλιστείτε με λίγη υπομονή.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά βήμα-βήμα πως θα κάνετε το τέλειο σπατουλάρισμα τοίχων ώστε να εξασφαλίσετε ένα ομοιόμορφο τελικό βάψιμο.

 
Τι χρειάζεται για ένα καλό σπατουλάρισμα;

Αρχικά χρειάζεται ο απαραίτητος εξοπλισμός. Τα εργαλεία και υλικά στοκαρίσματος που θα χρειαστείτε δεν είναι πολλά. Θα χρειαστείτε μια σπάτουλα, στόκο (μια συσκευασία αρκεί)-ιδανικά σε λευκό χρώμα- , ένα χοντρό και ένα λεπτό φύλλο γυαλόχαρτου. 

 σπατουλάρισμα τοίχου – πως γίνεται:
Ανάλογα τη φθορά του τοίχου η τεχνική του σπατουλαρίσματος είναι διαφορετική. Σπατουλαρίσματα χρειάζονται σε σημεία που ο τοίχος εμφανίζει τρύπες και σκασίματα  σοβά. Τα σκασίματα εμφανίζονται κυρίως με τη πάροδο του χρόνου  ή την υγρασία, ενώ τρύπες μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιου χτυπήματος ή από καρφιά που είχατε τοποθετήσει για να κρεμάσετε κάποιο πίνακα ή κορνίζα.

Σπατουλάρισμα τρύπας
Το σπατουλάρισμα τοίχου από τρύπα γίνεται βάζοντας μια επαρκή ποσότητα στόκου μέσα στη τρύπα και όχι απλώς καλύπτοντάς την. Εδώ θα χρειαστείτε κάποιο μυτερό αντικείμενο όπως ένα κατσαβίδι ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε το στόκο μέσα. Είναι σημαντικό να γεμίσει η τρύπα μέσα με στόκο ώστε η τρύπα να κλείσει οριστικά, διαφορετικά μετά από ένα διάστημα θα ξανά ανοίξει.

Αφού γεμίσετε τη τρύπα με στόκο σειρά έχει η σπάτουλα. Χρησιμοποιήστε πάλι μια ποσότητα στόκου και με τη σπάτουλα τοποθετήστε το στόκο στο τοίχο το ύψος της τρύπας. Τρίψτε με προσοχή μέχρι ο τοίχος να γίνει λείος. Ύστερα αφήστε λίγο  χρόνο μέχρι να στεγνώσει καλά.  Μετά με τη βοήθεια του  χοντρού γυαλόχαρτου αρχικά τρίψτε το σημείο ώστε να γίνει τελείως λείο και ύστερα με το μικρό γυαλόχαρτο δώστε το τελικό αποτέλεσμα μέχρι στο τοίχο να μη φαίνεται η παραμικρή ατέλεια.

Σπατουλάρισμα σοβά
ΗΤί γίνεται όμως το σπατουλάρισμα γίνεται σε σοβά; Η διαδικασία στην ουσία είναι ίδια αλλά λίγο πιο δύσκολη μιας και η επιφάνεια είναι μεγαλύτερη. Σε καμία περίπτωση όμως δε σπατουλάρουμε τα σκασίματα όλα μαζί, αλλά τα σπατουλάρουμε ένα ένα με προσοχή ακολουθώντας τη παραπάνω διαδικασία. Δηλαδή πρώτα γεμίζουμε τα κενά με στόκο, ύστερα τα τρίβουμε με μια σπάτουλα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και μετά τα τρίβουμε με τα γυαλόχαρτα μέχρι η επιφάνεια να γίνει πλήρως λεία.

Τα σπατουλαρίσματα όπως είδατε είναι μια εύκολη διαδικασία, αν διαθέτετε χρόνο και υπομονή σίγουρα θα τα καταφέρετε. Αν όμως δεν είστε διατεθειμένοι να μπείτε σε μια τέτοια φασαρία το εξειδικευμένο συνεργείο μας είναι εδώ  πάντα πρόθυμο να σας εξασφαλίσει ένα άρτιο – επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Δείγματα από δουλειές μας

γηηη
τ4τυ4
5εδ
5δτ6

Βάψιμο Σπιτιού

Βρείτε Ελαιοχρωματιστή - Μπογιατζή στην περιοχή που ψάχνετε,