Βάψιμο Κατοικιών

O Ελαιοχρωματιστής στην περιοχή σας.

Γιατί το βάψιμο οικιών είναι η καλύτερη λύση για την ανανέωση του σπιτιού σας;

Αν νιώθετε ότι ήρθε η ώρα για μια ανανέωση στο σπίτι σας αλλά προβληματίζεστε για το οικονομικό και τη φασαρία που θα δημιουργήσετε, μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση. Δεν είναι ανάγκη να προβείτε σε μια ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού για να ανανεωθείτε. Ένα καλό βάψιμο σπιτιού αρκεί. Οι τοίχοι σας θα γίνουν σαν καινούργιοι, το σπίτι σας θα αποκτήσει και πάλι τη παλιά του φωτεινότητα και εσείς θα ανανεωθείτε. Το βάψιμο σπιτιού θα σας κοστίσει λιγότερο από μια ανακαίνιση και θα πάρει μόνο κάποιες μέρες για να ολοκληρωθεί. 

Το βάψιμο είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να τη κάνετε μόνοι σας ή να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Αν βάφετε το σπίτι σας απλά για συντήρηση μπορείτε κάλλιστα να το αναλάβετε και εσείς.  Η διαφορά σε αυτή τη περίπτωση είναι πως αν αναλάβει κάποιος επαγγελματίας  οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα και σωστά χωρίς να καταβάλετε εσείς κάποιο κόπο. Ενώ αν βάφετε το σπίτι σας για να το ανανεώσετε καλύτερα να το αναλάβει κάποιος επαγγελματίας. Αυτό διότι ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλετε ο ελαιοχρωματιστής θα επιλέξει το κατάλληλο χρώμα βαψίματος για κάθε χώρο του σπιτιού και επιπλέον μπορεί να εφαρμόσει κάποια ιδιαίτερη τεχνοτροπία βαψίματος για ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 

 

Τι μπορεί να προσφέρει το βάψιμο στην οικία σας;
 

Ανανέωση σπιτιού

Μετά το βάψιμο του σπιτιού οι τοίχοι είναι φωτεινοί και καθαροί. Με το πέρασμα του χρόνου όμως οι τοίχοι αρχίζουν να γίνονται μουντοί και να γεμίζουν αντιαισθητικούς λεκέδες, να ξεφλουδίζουν ή ακόμα και να αποκτούν υγρασία. Γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει αναγκαστικά ανά κάποια χρόνια να ξανά βάφονται ώστε να είναι πάντα καθαροί και φωτεινοί όπως τη πρώτη μέρα. Ειδικά στις μεγάλες πόλεις με το καυσαέριο ή αν καπνίζετε οι τοίχοι μαυρίζουν γρήγορα οπότε το σπίτι πρέπει να βάφεται πιο συχνά. Δεν είναι ανάγκη βέβαια να φτάσετε σε αυτό το σημείο για να βάψετε το σπίτι. Ένας ακόμα λόγος μπορεί να είναι ότι θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στη ζωή σας. Αν βαρεθήκατε λοιπόν να βλέπετε συνεχώς το ίδιο περιβάλλον καιρός για ανανέωση σπιτιού. Σκεφτείτε να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους ή να εφαρμόσετε ειδικές τεχνοτροπίες βαψίματος. Δεν είναι αναγκαίο να βάψετε όλο το σπίτι με το ίδιο χρώμα. Έρευνες έχουν δείξει πως τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Το πράσινο είναι το χρώμα της συγκέντρωσης, για ένα γραφείο π.χ θα ήταν τέλειο. Το γαλάζιο είναι το χρώμα της γαλήνης, αν αγχώνεστε θα ήταν ιδανικό για το δωμάτιο σας. Το κίτρινο δίνει φωτεινότητα σε ένα σκοτεινό χώρο. Για το σαλόνι θα ήταν ωραία ιδέα ένας ιδιαίτερα βαμμένα τοίχος. Ανάλογα το χώρο του σπιτιού λοιπόν επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα ή κάντε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό χρωμάτων για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

 

Αλλαγή ατμόσφαιρας

Έτσι ανάλογα το χρώμα που θα επιλέξετε θα αλλάξετε την εμφάνιση του σπιτιού αλλά και την αίσθηση της ατμόσφαιρας του. Παραδείγματος χάρη αν σας αρέσει η cozy διακόσμηση επιλέξτε ένα ζεστό απαλό χρώμα για τους τοίχους του σαλονιού όπως ένα ανοιχτό κρεμ. Αν πάλι θέλετε να δώσετε μια νότα ενέργειας και αισιοδοξίας  επιλέξτε το κίτρινο. Αν δεν είστε σίγουροι για το χρώμα θα επιλέξετε απευθυνθείτε σε επαγγελματία για να σας προτείνει το κατάλληλο χρώμα. 

Πρόσθεση αξίας

Αν σκέφτεστε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να το βάψετε αν θέλετε να πάρετε καλά χρήματα. Κανείς δε θα πλήρωνε αρκετά για ένα σπίτι που φαίνεται βρώμικα και έχει φθορές. Ένα καλό βάψιμο θα διορθώσει τους τοίχους καλύπτοντας τυχών φθορές και θα το κάνει να φαίνεται καινούργιο.Ένας φρεσκοβαμμένος τοίχος δίνει αμέσως την εικόνα ενός καθαρού αλλά και σωστά διατηρημένου χώρου με έναν ιδιοκτήτη που πραγματικά νοιάζεται γι’ αυτόν. Ιδιαίτερα αν κάνετε ένα μοντέρνο βάψιμο μπορείτε να ανεβάσετε ακόμα πιο πάνω την αξία του.

 

Τι χρειάζεστε για να βάψετε;
Και τώρα έφτασε η ώρα του βαψίματος. Όπως έχουμε ήδη πει το βάψιμο, αν δε θέλετε κατά ιδιαίτερο,  είναι μια σχετική εύκολη δουλειά. Χρειάζεται όμως προσοχή και υπομονή για να γίνει σωστά. Αν δεν έχετε λοιπόν υπομονή θα ήταν καλύτερα να μην το αναλάβετε μόνοι σας.

Χρώματα βαψίματος και εργαλεία θα προμηθευτείτε από χρωματοπωλεία, σιδηροπωλεία ή ακόμα και από πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού. Στα καταστήματα λοιπόν μπορείτε να βρείτε τα απαραίτητα και να πάρετε συμβουλές από επαγγελματίες.

Αν νιώθετε ότι δεν το έχετε με το βάψιμο ή απλά δεν θέλετε να μπλέξετε με την όλη διαδικασία, μπορείτε να εμπιστευθείτε σε ειδικούς όπως αυτούς που θα βρείτε στα ΒΑΨΙΜΑΤΑ. Οι ειδικοί αυτοί θα αναλάβουν όλα τα στάδια της διαδικασίας με τον δικό τους επαγγελματικό εξοπλισμό και θα έχουν έτοιμο τον χώρο σας γρήγορα και οικονομικά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να διαλέξετε το χρώμα!

Δείγματα από δουλειές μας

homeguide-stucco-contractor-plastering-over-fiberglass-mesh-patch-on-wall-corner
mikuta-casa-cozy-mikuta-builds-kalklitir-wall-paint-stucco-9
torrington-stucco-work_cropped.H3CoiSIAAU
maxresdefault

Βάψιμο Σπιτιού

Βρείτε Ελαιοχρωματιστή - Μπογιατζή στην περιοχή που ψάχνετε,